Icon_15jaarIcon_StoelenIcon_ZorgKruisIcon_productiechevron-small-downchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upcancelcancelIcon_Hands_FooterIcon_Magazine_Footerenvelope-oArrow_Navigatie_Blogphoneplus
Home / Zorg en Ziekenhuiskrant

De Zorg en Ziekenhuiskrant is de krant voor ziekenhuis medewerkers. Dit vakblad bestede onlangs aandacht aan de nummer 1 ziekenhuisstoel van Nederland.

comfort, design en vakmanschap

Stoelenfabrikant Prominent produceert en verkoopt 30.000 relaxstoelen per jaar, deze worden voornamelijk aan consumenten verkocht. Sinds 2015 is er Prominent Business, een business unit speciaal voor de professionele markt, en dan met name gericht op de zorgmarkt. Doordat Prominent alle facetten van het ontwerpen en produceren van stoelen in eigen beheer heeft is het gelukt een speciale zorgcollectie samen te stellen onder de naam Huys. Van sta-op fauteuils voor de care markt tot een doorontwikkelde en in de praktijk bewezen cure collectie speciaal voor de ziekenhuizen.

Wij geloven dat een prettige en comfortabele omgeving bijdraagt aan goede zorg. Daarom is de uitstraling van het meubilair net zo belangrijk als de functie. Voor de Huys collectie is, in samenwerking met specialisten, het fundament gelegd voor de optimale zorgstoelen. Van lichte comfortstoelen waarmee een naaste comfortabel kan zitten bij een geliefde tot en met zorgstoelen met uitgebreide functies waarmee patiënten en cliënten optimaal geholpen worden. De ontwerpers van de cure collectie kijken zeer specifiek naar de zorg die op de verschillende afdelingen geboden wordt en vertalen dat naar meubelen die het voor zorgverleners eenvoudiger en patiënten comfortabeler maakt. Zo zijn we, in samenwerking met vooraanstaande ziekenhuizen, gekomen tot de ideale ziekenhuisstoel: ons model ‘Daniël’. Model Daniël is de optimale patiënten fauteuil en is specifiek voor elke zorgsituatie op te bouwen dankzij het modulaire systeem. Met een eigentijdse vormgeving die past bij de kwalitatieve zorg van nu.

Comfortabel maatwerk

Een voorbeeld is een ziekenhuis dat de bezoekers meer comfort wilde bieden. Op de IC liggen zwaar zieke patiënten die daar soms langdurig verblijven. Hun naasten, vrienden en familieleden willen dan graag aan hun zijde zijn, vaak urenlang, soms de hele nacht, is de ervaring van de IC-verpleegkundigen. De klapstoelen die zij hadden staan boden geen comfort en waren toe aan vervanging. In hun zoektocht naar de ideale stoel ontdekten ze dat de ideale stoel nog niet bestond. En dus gingen ze met ons in gesprek over hun wensen.

In de basis vonden de IC-medewerkers onze Cure stoelen al heel dichtbij hun ideale stoel komen. Vanuit die basis zijn we in nauw overleg verder gegaan. En zo ontwikkelden wij speciaal voor dit doel een relax fauteuil, die bestand is tegen schoonmaken met alcohol, zo min mogelijk naden heeft, wieltjes onder de stoel maken het gemakkelijk de stoel van de ene kamer naar de andere te verplaatsen en natuurlijk biedt de stoel comfort. Door op zoek te gaan naar de perfecte stoel voor deze afdeling hebben we uiteindelijk een resultaat kunnen neerzetten waar iedereen erg tevreden mee is. En hier kunnen wij weer op voortborduren en ook uw ziekenhuis voorzien van maatwerk en comfort. Inmiddels staan stoelen uit de Cure collectie bij vooraanstaande ziekenhuizen als het Maasstad in Rotterdam, het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, het Willemina Kinderziekenhuis in Utrecht en het LUMC in Leiden.

‘‘Wij geloven dat een prettige en comfortabele omgeving bijdraagt aan goede ziekenhuiszorg’’

- -

Meer informatie over onze collectie?

Vraag de Otium Care brochure aan!

Gratis inspiratie brochure

Lees alles over de collectie en de vele mogelijkheden van onze stoelen.

Direct aanvragen